suitandtiedad.blogg.se

Reflektioner i vardagen av en blivande pappa med synpunkter på allt och inget. De flesta pappabloggar drivs i helylle-anda där allt är "glass och ballong". Vem tar upp hur det är att brottas med försäkringskassan, hur det är att välja vagn som man eller hur fan man tacklar modern till sitt blivande barn när hon käkar jord ur rabatten i bara morgontofflorna? Ingen. Definitivt inte i kostym!

Back to basic

Publicerad 2015-07-26 21:25:10 i Allmänt,

Nu är ju vi där. Det har gått en stund sen vi kom hem ifrån BB, vi har fisit in oss tillsammans med London och vi har fingrat längst ut i periferin på hur det är att vara föräldrar. 

Det som slår mig allra mest är inte antalet blöjbyten. Att man som bäbis kan gå från 0 till 100, nybytt och go till nerskiten till upp över öronen och skitsur, på under 2 minuter.


Det är inte heller det zombieliknande tillståndet på natten när man varken sover eller är vaken och det ska ammas, sövas på nytt eller återigen.....bytas blöja. 

Det är hur man som förälder utvecklar ett barnlikt beteende när det kommer till mat. Man sätter eller lägger ifrån sig bäbis. Tar åt sig allt det man vill ha eller som det bjuds på. Häller upp dryck. Tittar till bäbis så det är lugnt. 

SEN DELAR MAN MATEN SÅ IN I HELVETES FORT SÅ DET BARA SPRUTAR KÖTTBULLAR OCH POTATISSALLAD I HELA MATSALEN!


Allt för att kunna äta med en hand samtidigt som man tröstar ett gråtande barn med andra. Ibland måste man trycka in en napp. Andra gånger har någon kräkts och man måste torka. 

Man delar upp sin föda precis som man gör till små barn. Back to basic?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela